Secret Detours betrekt het publiek met overweldigende uitzichten binnen een volledig sferische presentatie, dat het publiek in alle richtingen omvat.

Deze korte film is gesitueerd in een weelderige Chinese tuin, een adaptatie van de prachtige traditie van keizerlijke landschapsarchitectuur – in de Yunnan-tuin ten westen van Singapore. Vier dansers, gekleed in de kleuren van de windrichtingen, onderzoeken de ruimtes, de paden en de omwegen van het groene landschap. De 360° video houdt verband met het ervaren van het omgeven zijn door mythologische wezens en hun sporen in de tuin. Zoals de mooie indeling van het landschap is samengesteld uit een reeks kruisingen van meerdere slingerpaadjes om uit te kiezen, zo nodigt de omni-directionele video uit om de atmosfeer te onderzoeken binnen een schitterende selectie van bomen, bosjes, struiken en architectuur.

Een werk van Elke Reinhuber &

Benjamin Seide en Ross Adrian Williams

 

Regisseur: Elke Reinhuber
Productie: Elke Reinhuber, Benjamin Seide en Ross Adrian Williams
Cameraregisseur: Benjamin Seide
Geluidsontwerp en muziek: Ross Adrian Williams
Montage: Elke Reinhuber

Choreografie: Susan Sentler, Lasalle College of the Arts

Dansers: Chua Pei Yun (Oost, Azuren Draak), Tan Zi Wen Vasantha (Zuid, Vermillioenen vogel), Tan Ling Lynn (West, Witte Draak), Lim Wei Li Valerie (Noord, Zwarte schildpad)
Kostuums: Wee Sher Ying
Aanvullende ondersteuning: Chen Yu, Clara Chong, Dorothy Yip Woon Yee, Azrizal Bin Abu Che, Dylan Goh, Sulaiman Abdul Rahman, Ahmad Azahki Bin Mustafa

Opname en stitching: Hiverlab

De productie van dit werk is mede mogelijk gemaakt door NTU Singapore. Speciale dank gaat uit naar Alan Chan, Vibeke Sorensen, KK Luke en Andrea Nanetti.

Elke Reinhuber

Virtual Reality Preview

Ross Adrian Williams

 2017, Germany

5’45”

Artist website