Gevechtsvliegtuigen jagen elkaar meedogenloos na, storten zich van de nacht in de dag. De tijdruimte dimensie van de film rijgt de oliezwarte kust bij nacht en de waterige vroege ochtendnevel – in een alchemistische visie waar ‘Wat van boven is, van onder is; en wat van onder is, boven’. Velden vol klaprozen lossen zich op in slaap en vrede. In de vlammenzee kijkt de vechter door de hellepoorten, terwijl het vuur middenin de aarde naar ons eigen wezen verwijst.

Elysian Fields is geïnspireerd op de opofferingen die de generaties voor ons hebben gedaan en een verkenningstocht door de Tweede Wereldoorlog.

 

Ina Conradi Chavez is een bekroonde mediakunstenares die in Singapore woont en werkt. Haar onderzoek richt zich op mediakunst dat het brede spectrum van ‘wat schilderkunst kan zijn’ opnieuw definieert. Ze zet het traditionele schilderen om in variabele mediaruimten en 3D stereografie, waarmee nieuwe beeldende ervaringen wordt opgeroepen.

 

Elysian Fields werd vertoond voor de 86e Academy Awards Qualifying Screening in Los Angeles. Zij heeft haar werk internationaal tentoongesteld en vertoond. De lijst omvat onder andere het prestigieuze Ars Electronica Festival ‘Deep Space’ in Oostenrijk.

Ina Conradi Chavez

3D animation Preview

 2013, Serbia

 11’00”

Artist website